جهانی شدن «نتهای موسیقی همایون خرم»

اطلاعات گردشگری
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اعلام کرد: با مطرح کردن پیشنهاد از سوی خانواده همایون خرم، نتهای موسیقی این هنرمند فقید در دبیرخانه کمیته حافظهی جهانی در سازمان اسناد بررسی و در صورت تایید، در این فهرست ثبت میشود.
همزمان با روز جهانی «میراث دیداری و شنیداری» سه شنبه ۱۴ آبان، بابک شهرستانی - شاگرد بلاواسطهی همایون خرم - با ویولن او، چند نت موسیقی از خرم را در تالار قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بازاجرا کرد و در کنار آن تصاویری از اجراهای همایون خرم به تصویر کشیده شد.
اشرف بروجردی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گفت: قصد داریم نُتنوشته های همایون خرم را در فهرست برنامه حافظه جهانی ثبت کنیم.
دبیر کمیته حافظه جهانی ادامه داد: برای ثبت این آثار در فهرست حافظه جهانی یونسکو، نخست باید پیشنهاد مطرح شود، سپس با بررسی آن در کمیته حافظه جهانی، برای ثبت آن تصمیمگیری شود، که در صورت تایید این آثار نخست باید در فهرست حافظهی ملی ثبت شوند، سپس به فهرست منطقهای و در نهایت به فهرست جهانی حافظهی جهانی یونسکو اضافه میشوند.
رضا خرم - فرزند همایون خرم - نیز در سخنانی گفت: ثبت ملی نُتنوشتههای همایون خرم اتفاق بزرگی است. پدرم همیشه شاکر بود که در موسیقی بعد از عارف، شیدا، ابوالحسن صفا و روح الله خالقی فعالیت کرده است.
هنوز برخی از نتها و نوشتههای همایون خرم موجود است و خانواده برای ثبت آنها در فهرست میراث ملی و جهانی توان خود را به کار میبرد.
امیرهمایون خرم، نوازندهی ویولن، موسیقیدان و آهنگساز، یکی از اعضای شورای عالی خانه موسیقی ایران بود، او آهنگسازِ برنامههای موسیقی ایرانی و برنامه گلها، استاد دانشکده موسیقی ملی، دارای درجه یک هنری معادل مدرک دکترا از شورای ارزشیابی هنرمندان ایران، رهبری ارکستر سازهای ملی و عضویت در شورای عالی موسیقی رادیو را نیز در رزومه کاری خود داشت.
دربارهی وی همچنین چهار کتاب «غوغای ستارگان» (خاطرات هنری مهندس همایون خرم)، «ردیف اول چپ کوک»، «ردیف دوم راست کوک؛ شامل تعدادی از پیشدرآمدها، چهارمضرابها و رِنگها» و «چهارمقام ردیفها و چهارمضرابهای مهندس همایون خرم در ماهور، چهارگاه، همایون و اصفهان» تالیف شد.